Ο Δημήτρης Δούκογλου είναι επαγγελματίας εικονογράφος, παρουσιαστής και stand-up κωμικός. Από το 2007 έχει κάνει παραστάσεις σε Αγγλικά και Ελληνικά σ'ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και στον Καναδά. Ήταν τακτικό μέλος στις Νύχτες Κωμωδίας από το 2007 εώς το 2010 και οργανωτικό μέλος στο Gazi Comedy Club από το 2014-2018.

Τον Ιούλιο του 2011 κέρδισε το βραβείο "Best of Open Mic" του Montreal Comedy Works. Από το 2015 εώς το 2017 ήταν παρουσιαστής της παράστασης Stand-Up Science, όπου επιστημονικά θέματα επικοινωνούνται με εκπαιδευτικό και κωμικό τρόπο. Η δουλειά του έχει παρουσιαστεί στο ντοκυμαντέρ της ΕΡΤ για την επικοινωνία της επιστήμης "Science Reactors". Έχει πολλαπλές συμμετοχές στη Βραδιά του Ερευνητή και στο Athens Science Festival όπου, το 2018, παρουσίασε τα πρώτα Βραβεία Επικοινωνίας της Επιστήμης ΕΠΙ2. To 2018 οργάνωσε και παρουσίασε την κωμική παράσταση επικοινωνίας της επιστήμης Science+Comedy η οποία έκανε και δεύτερο κύκλο το 2019.

Εμφανίζεται τακτικά σε μπαρ και θέατρα στην Αθήνα.

Το 2018 συμμετείχε ως performer στο TEDx Thessaloniki. Επίσης συμμετείχε στην παράσταση Stand Up For U, στα πλαίσια του Athens Comedy Festival.

Το 2019 επέστρεψε στο Athens Comedy Festival ως παρουσιαστής του Comedy Club της Παρασκευής 7/6. Παρουσίασε επίσης παραστάσεις stand up comedy στα πλαίσια φιλανθρωπικής εκδήλωσης για τα άτομα με αλλεργίες και άσθμα, καθώς και στο The Launch Event της CANSAT αλλά και στη 13η Αντιρατσιστική Γιορτή.

Στο YouTube είναι συνδημιουργός της εκπομπής Μια Ζαριά & Έναν Καιρό, ένα κωμικό παιχνίδι φαντασίας, ενώ δημιούργησε το Sex with Doukoglou όπου, με τη μορφή συνεντεύξεων, συζητάει θέματα σεξ και σεξουαλικότητας με ανοιχτό κι ευχάριστο τρόπο, χωρίς προστυχιές.

Εκτός από την κωμωδία, ασχολείται επαγγελματικά με τη συγγραφή και εικονογράφιση κόμικς. Το 2008 σχεδίασε την αφίσα της σόλο παράστασης του Δημήτρη Δημόπουλου Αντί Διδακτορικού. Το 2016, στα πλαίσια του 24-Hour Comics Day, μετέφερε το δημοτικό ποίημα "Του νεκρού αδερφού" σε κόμικ.

Είναι πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών ΕΜΠ. Έχτισε αυτήν τη ιστοσελίδα ολομόναχος.

Dimitrios Doukoglou headshot Dimitrios Doukoglou TEDx Thessaloniki